Beton Zemin Tamiri
Beton yüzeyler sürekli olarak mekanik ve kimyasal etkilere maruz kalmakta. Buda zamanla çatlak oluşumu ve yüzeyde tahribata sebep olmaktadır. Doğal olarak zemin üzerinde boşluk ve çukurların oluşması gerek mevcut iş akışımızı ve hepsinden önemlisi sağlımızı tehdit eder hale gelir. İlk akla gelen yöntem bir takım kimyasal harçlarla bu boşlukların doldurulması işlemidir ve bugün de kullanılmakta olan teknik budur. Dikkat edilmesi gereken nokta bu tip beton zemin üzeri çatlak, boşluk ve çukurların doldurulması işleminin nasıl yapılacağı olup sağlık yönünden ve ergonomik olarak optimize edilmiş bir yöntemle uygulanmasıdır ki, zamanında ve kaliteli tamir, beton zeminin ömrünü artırmakta ve yeni bir zemin için harcanan zaman ve istenmeyen para ortadan kalkmaktadır.
Beton içindeki agrega cinsi ve yoğunluğu, donatı durumu, bulunulan hava koşulları ve zemin üzeri aktivite yoğunluğu işe başlamadan önce dikkat edilmesi gereken faktörler olup, bu ve benzeri bilgiler ışığında elde edilen sonuçlara göre beton zeminin tamiratı işlemi planlanır.
BETON TOZUMAZLIĞI
Beton yapısı gereği dışarıdan gelen tozlardan bağımsız olarak kendi içerisinde toz üretip, ürettiği tozu kusmaktadır. Lityum Silikat sıvı yüzey sertleştirici, betonun içeriğindeki tozumaya sebep olan, Kalsiyum Hidroksit molekülleri ile reaksiyona girerek bu molekülleri Kalsiyum Silikat moleküllerine dönüştürür. Betonun tozuması kalıcı ve kesin olarak engellenmiş olur. Beton tozumazlığı, betonun brüt bırakıldığı zemin, duvar ve tavan gibi tüm alanlarda uygulanabilir.
BETON ZEMİN TAMİRAT
Beton yüzeylerde zamanla çatlak oluşumu, en azından derz açma gibi önlemler alınmazsa kaçınılmazdır ve bunun sonucunda da doğal olarak zemin üzerinde boşluk ve çukurların oluşması gerek mevcut iş akışımızı ve hepsinden önemlisi sağlımızı tehdit eder hale gelir. İlk akla gelen yöntem bir takım kimyasal harçlarla bu boşlukların doldurulması işlemidir ve bugün de kullanılmakta olan teknik budur.
Dikkat edilmesi gereken nokta bu tip beton zemin üzeri çatlak, boşluk ve çukurların doldurulması işleminin nasıl yapılacağı olup sağlık yönünden ve ergonomik olarak optimize edilmiş bir yöntemle uygulanmasıdır; ki bu noktada beton zemin tamirat tartışmasız tecrübe gerektiren bir durumdur. Beton içindeki agrega cinsi ve yoğunluğu, donatı durumu, bulunulan hava koşulları ve zemin üzeri aktivite yoğunluğu işe başlamadan önce dikkat edilmesi gereken faktörler olup, bu ve benzeri bilgiler ışığında elde edilen sonuçlara göre beton zeminin tamiratı işlemi planlanır.
Beton zemin üzeri tamirat uygulaması yapılırken mevcut iş akışının veya bulunulan yaşam standardının etkilenmesinin minimize edilmesi ve beraberinde çevre dostu olduğu belgelerle onaylanmış kimyasal ürünlerin kullanılması kaçınılmazdır. Yanlış kullanım ve tecrübesizlik mevcut maliyetleri artırabileceği gibi eldeki beton zeminin mevcut zeminin kalitesini de düşürecektir ve bu da anında değil zamanla anlaşılacak bir durumdur.